Universal Life: Στηρίζει για 14η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου

Universal Life: Στηρίζει για 14η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου

 Η Universal Life, στα πλαίσια της έντονης δραστηριότητας που αναπτύσσει  σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει για 14η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ) στα πλαίσια της Ετήσιας Εβδομάδας Ενημέρωσης για τις Ρευματικές Παθήσεις. 

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ενημέρωσης δόθηκαν στην καθιερωμένη Διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε Κεντρικά Γραφεία της Universal Life στις 9 Μαΐου 2016. Η διάσκεψη σήμανε επίσης και την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος ανακύκλωσης πλαστικών πωμάτων «Δε χορταίνω τα καπάκια» που διοργάνωσε ο ΑΣΚ με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και την οικονομική αρωγή της Universal Life. Η δραστηριότητα αυτή είχε ως στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών πωμάτων για την αγορά βοηθημάτων αυτοεξυπηρέτησης για άτομα με ρευματικές παθήσεις καθώς επίσης και την ενημέρωση των παιδιών για τις παθήσεις αυτές και την τήρηση μιας πιο σωστής στάσης ζωής για την έγκαιρη πρόληψή τους. Στόχευε επίσης και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα εθελοντισμού,  περιβάλλοντος, στην αξία της ανακύκλωσης καθώς και στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες που αποτελούν ένδειξη αγωγής και παιδείας ενός πολιτισμένου τόπου.

Ο Πρόεδρος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου κ. Μάριος Κουλούμας αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα που διεξάγουν τα άτομα με ρευματικές παθήσεις για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πάθησης τους. Τόνισε πως οι ρευματοπάθειες αποτελούν παγκόσμια τον πρώτο παράγοντα νοσηρότητας με πέραν του 25% του πληθυσμού να υποφέρει από κάποιας μορφής ρευματοπάθεια, που στην Κύπρο αντιστοιχεί σε πάνω από 100.000 άτομα, καθώς επίσης και τον πρώτο παράγοντα σωματικής αναπηρίας και τη δεύτερη αιτία απώλειας της εργασίας. Επισήμανε ακόμη την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων από την Πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών προτείνοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

 

  • τη δημιουργία Κρατικής Ρευματολογικής Κλινικής,
  • την παραχώρηση πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα άτομα με  ρευματοπάθειες όπως συμβαίνει με άλλες χρόνιες ασθένειες, και
  • τη συνεχή αναθεώρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων για την παραχώρηση σύγχρονων φαρμακευτικών θεραπειών σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις σε διεθνές και Ευρωπαϊκό  επίπεδο.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης η Δρ. Στάλα Κιούπη, Ιατρικός Λειτουργός Α' Τάξης του Υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ρευματικών Παθήσεων η οποία απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, ο Δρ. Χριστάκης Χριστοδούλου, Πρόεδρος της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης , κ. Πανίκος Λουκά.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της Universal Life, κύριος Κύπρος Μοιράνθης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στα γραφεία της Εταιρείας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχία της εκστρατείας «Δεν χορταίνω τα καπάκια» εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αθρόα συμμετοχή των δημοτικών σχολείων.  «Ελπίζουμε» δήλωσε, «ότι μέσα από τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος, οι πολίτες του αύριο, θα είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι στα θέματα κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, και η κοινωνία μας θα αποδέχεται τα άτομα αυτά και θα τους παρέχει τα εφόδια για μια καλύτερη και πιο ποιοτική διαβίωση».

Στο τέλος της διάσκεψης ο κ. Μοιράνθης απένειμε χρηματικά έπαθλα για αγορά σχολικού εξοπλισμού, στα τρία πρώτα σχολεία από τις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού όπου λειτούργησε πιλοτικά το πρόγραμμα και τα οποία είχαν μαζέψει τα περισσότερα σε αναλογία καπάκια στο διαγωνισμό που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015.