Για 2η συνεχή χρονιά περήφανη χορηγός της εκστρατείας ανακύκλωσης «Δεν χορταίνω τα καπάκια»

 Στηρίζουμε και πάλι την εκστρατεία ανακύκλωσης «Δεν χορταίνω τα καπάκια»    

 

Η Universal Life για δεύτερη συνεχή χρονιά χορηγεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών πωμάτων “Δεν χορταίνω τα καπάκια”, που διοργανώνει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού.  Η συγκεκριμένη σχολική δραστηριότητα είναι μια ενέργεια που συνδυάζει τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού αλλά και της Υγείας που διαχρονικά αποτελούν τον βασικό πυρήνα των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Universal Life.

Στόχος του προγράμματος είναι η συλλογή εσόδων για την αγορά χρήσιμων βοηθημάτων αυτοεξυπηρέτησης για άτομα με ρευματοπάθειες για την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.  Παράλληλα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενημέρωση των παιδιών για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις, τους τρόπους πρόληψης τους μέσω της διατήρησης μιας σωστής και υγιεινής στάσης ζωής, την ευαισθητοποίηση τους για θέματα περιβάλλοντος και την αξία της ανακύκλωσης.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα  “Δεν χορταίνω τα καπάκια” θα λάβουν επίσης μέρος σε διαγωνισμό που θα διοργανώσει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου και θα αθλοθετεί η Universal Life με χρηματικά έπαθλα για την αγορά σχολικού εξοπλισμού.  Η βράβευση των σχολείων που θα πρωτεύσουν θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση τον Μάιο του 2017 στο πλαίσιο της ετήσιας εβδομάδας ενημέρωσης για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις.

Οι βαθμολογίες των σχολείων θα μπορούν να ελέγχονται μέσω μιας ενημερωτικής ιστοσελίδας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη συγκεκριμένη εκστρατεία με πρωτοβουλία της Universal Life http://recycling.unilife.com.cy/  στην οποία τα παιδιά μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία της ανακύκλωσης των καπακιών και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για τις ρευματοπάθειες και την πρόληψή τους. Περαιτέρω η Universal Life θέλοντας να ενθαρρύνει τα παιδιά να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, θα περιλάβει στο συγκεκριμένο microsite ειδική κλήρωση όπου τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος και να κερδίσουν tablets.