H Universal Life χορηγός του προγράμματος 'Δεν χορταίνω τα καπάκια'

 

Η Universal Life χορηγός του προγράμματος 'Δεν χορταίνω τα καπάκια'     

 


Πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2015 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ανακύκλυωσης πλαστικών πωμάτων 'Δεν χορταίνω τα καπάκια' που διοργανώνει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου με την χορηγία της Universal Life και θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δημοτικά σχολεία στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου κ. Μάριος Κουλούμας αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή για την υποστήριξη της σχολικής αυτής δραστηριότητας καθώς επίσης και την Universal Life για την χορηγία της, αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος που είναι η ενημέρωση των παιδιών για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις, τους τρόπους πρόληψης τους μέσω της διατήρησης μιας σωστής και υγιεινής στάσης ζωής, την ευασθητοποίηση τους για θέματα περιβάλλοντος και την αξία της ανακύκλωσης. Περαιτέρω σημείωσε ότι μέσω των εσόδων του προγράμματος θα αγοράζονται χρήσιμα βοηθήματα αυτοεξυπηρέτησης, απαραίτητα για την δύσκολη καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με ρευματοπάθειες.

Όπως ανάφερε ο κ. Κουλούμας "η επιλογή των παιδιών της δημοτικής εκπαίδευσης για να συμμετέχουν σε αυτή τη σχολική δραστηριότητα δεν ήταν τυχαία.  Τα παιδιά αυτής της ηλικίας αποτελούν το καλύτερο μέσο για την μεταφορά των μηνυμάτων που θέλουμε να περάσουμε στην κοινωνία."  Για το σκοπό αυτό έχουν εκπαιδευτεί εθελοντές του Συνδέσμου οι οποίοι θα επισκέπτονται όσα σχολεία το επιθυμούν για να ενημερώνουν τα παιδιά διανέμοντας τους το κατάλληλο ενημερωτικό υλικό.  Ήδη έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σχολεία ειδικοί κίτρινοι κάδοι που φέρουν σχετική σήμανση, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και μια ιστοσελίδα η οποία θα αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που θα διδάσκει και θα εκπαιδεύει τα παιδιά για τους στόχους και τις ενέργειες του προγράμματος.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα 'Δεν χορταίνω τα καπάκια' θα λάβουν επίσης μέρος και στο διαγωνισμό που θα διοργανώσει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος και θα αθλοθετεί η Universal Life.  Τα τρία πρώτα σχολεία από κάθε επαρχία θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα για αγορά σχολικού εξοπλισμού σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2016, στο πλαίσο της ετήσιας εβδομάδας ενημέρωσης για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής ανέφερε πως η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες και η αναβάθμιση των υπηρεσιών που τους προσφέρονται είναι υπόθεση όλων μας, αλλά πρωτίστως, αποτελεί ένδειξη αγωγής και παιδείας ενός πολιτισμένου τόπου.  Ο κ. Καδής σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμπαρίσταται στην όλη προσπάθεια του Συνδέσμου η οποία αναδεικνύει την αξία και το μεγαλείο του εθελοντισμού, ενθαρρύνοντας τα σχολεία να συνεργαστούν με τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο μέσα στα πλαίσια της αυτονόμησης της σχολικής μονάδας.  Συνεχάρη θερμά τα μέλη του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου για τον αγώνα που καταβάλλουν, καθώς επίσης και την Universal Life που με την ευγενή χορηγία της στηρίζει την προσπάθεια αυτή.

Εκ μέρους της Universal Life ο Γενικός Διευθυντής Διοίκησης κ. Κύπρος Μοιράνθης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη σχολική δραστηριότητα είναι μια ενέργεια που συνδυάζει τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού αλλά και της Υγείας που διαχρονικά αποτελούν και το επίκεντρο των δράσεων της Universal Life σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσω της στήριξης διαφόρων φιλανθρωπικών οργανισμών.

Ευχήθηκε όπως και τα σχολεία αγκαλιάσουν το πρόγραμμα και συνεχάρη τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου για την πρωτοβουλία του αυτή αλλά και τον Υπουργό Παιδείας που έθεσε την ενέργεια αυτή υπό την αιγίδα του Υπουργείου του δείχνοντας για μια ακόμη φορά την ευαισθησία του σε θέματα υγείας και περιβάλλοντος.

 

 

  

 9 Οκτωβρίου 2015