45η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Universal Life

45η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Universal Life     

 

H Universal Life, παρά τις αντίξοες συνθήκες παρέμεινε δυνατή το 2014

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, η 45η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Universal Life στα Κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στη Λευκωσία.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, Δρ. Φώτος Ια. Φωτιάδης, αναφέρθηκε στις αντοχές που επέδειξε η  Κυπριακή Οικονομία κατά το 2014 διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που προέβλεπαν μεγαλύτερη ύφεση, δίδοντας έτσι το έναυσμα για επανάκτηση της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης στη χώρα μας.  Ο Δρ. Φωτιάδης εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι επιβάλλεται η συνέχιση της συνετής διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, της προσήλωσης στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και της σχετικής σύμπνοιας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων προκειμένου να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, να υποχωρήσει η ανεργία και να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ανέφερε στη συνέχεια ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν και την κρίση που βιώνει ο τόπος η οποία αναπόφευκτα επηρέασε και τις δραστηριότητες της Εταιρείας, η Universal Life, κατάφερε να επιτύχει μικρή έστω κερδοφορία χάρις στη συνετή διαχείριση και τον επαγγελματισμό της Διεύθυνσης της που υποστηρίζεται από αφοσιωμένο προσωπικό και πανάξιο ασφαλιστικό δυναμικό, αξίες που διατηρούν ψηλά στη συνείδηση του κοινού την Εταιρεία ως ένα αξιόπιστο εταίρο στις ασφαλιστικές ανάγκες.

  

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας κατά το υπό εξέταση έτος, ο Δρ. Φωτιάδης σημείωσε ότι η Universal Life κατέγραψε συνολικά κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €2,5 εκ., ενώ τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας διαμορφώθηκαν στο τέλος του 2014 στα € 29,8 εκ.

Τα συνολικά ασφάλιστρα της Εταιρείας ανήλθαν το 2014 σε €77,8 εκατομμύρια εκ των οποίων τα €46,3 εκ. αφορούσαν τον κλάδο Ζωής και τα €31,5 εκ. τον κλάδο Ατυχημάτων και Υγείας.  Η Universal Life διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του κλάδου Ζωής βελτιώνοντας το μερίδιο αγοράς της κατά μία ποσοστιαία μονάδα και ενισχύοντας σημαντικά την ανταγωνιστική της θέση στην παραγωγή νέων ατομικών ασφαλίστρων ζωής τα οποία ήταν αυξημένα κατά 26% από τον προηγούμενο χρόνο.  Παράλληλα ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρατηρήθηκε αισθητή μείωση στις εξαγορές ασφαλιστηρίων συμβολαίων.  Όσον αφορά τον κλάδο Ατυχημάτων και Υγείας η Universal Life συνεχίζει να διατηρεί σταθερά την πρωτοπορία στον κλάδο αυτό με μερίδιο αγοράς πέραν του 30%.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το διοικητικό συμβούλιο, τη διεύθυνση, το προσωπικό και ασφαλιστικό δυναμικό της Universal Life, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς όλους τους πελάτες της Εταιρείας για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση τους.

 

 

 

 

 

 

 

1η Ιουλίου 2015