Δράσε Τώρα - Η υγεία σου είναι στα χέρια σου

Η Universal Life δίπλα στον Αντιρευματικό Σύνδεσμο για 12η συνεχόμενη χρονιά 

«Δράσε τώρα – Η υγεία σου είναι στα χέρια σου».

Με το πιο πάνω σύνθημα και κύριο θέμα την Ασθενοκεντρική προσέγγιση στις Υπηρεσίες Υγείας, ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου ξεκίνησε τις εκδηλώσεις της καθιερωμένης Ετήσιας Εβδομάδας Ενημέρωσης για τις Ρευματικές και Μυοσκελετικές παθήσεις (09 -16 Μαϊου) κύριος χορηγός της οποίας είναι για 12η συνεχόμενη χρονιά η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στον Κλάδο υγείας Universal Life.

 Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Universal Life στις 09 Μαΐου 2014, ο Πρόεδρος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου κ. Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι η επιλογή του θέματος της Εβδομάδας για τις ρευματικές παθήσεις έγινε για να τονιστεί η ανάγκη για σχεδιασμό και εφαρμογή πολιτικών που να έχουν επίκεντρό τους τον ασθενή και τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες και ανάγκες του.

 Ο κ. Κουλούμας σημείωσε επίσης ότι τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί στον τομέα της υγείας έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε άτομα με ρευματοπάθειες ενώ η καταβολή τελών, εγγραφής, εργαστηριακών εξετάσεων και φαρμάκων από τους δικαιούχους έρχεται να πλήξει σοβαρά τα άτομα με χρόνιες παθήσεις οι οποίοι είναι αναγκασμένοι για λόγους υγείας να επισκέπτονται τους γιατρούς τους συχνά, να κάνουν πολλές εργαστηριακές εξετάσεις και να παίρνουν πολλά φάρμακα.

 Στο χαιρετισμό του Υπουργού Υγείας, ο οποίος αναγνώστηκε από την Δρ. Στάλα Κιούπη, Ιατρικό Λειτουργό Α' Τάξης του Υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο Υγείας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και υποστήριξη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για το διαρκή έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στον ασθενή.  

Ο  Δρ. Σάββας Ψαρέλης, Ρευματολόγος, και Πρόεδρος της Ρευματολογικής Εταιρίας Κύπρου παρουσιάζοντας το θέμα «Τελευταίες Επιστημονικές Εξελίξεις στη Θεραπεία και  Διαχείριση των Ρευματικών Παθήσεων» ανάφερε ότι πάνω από 100.000.000 Ευρωπαίοι πάσχουν από κάποια ρευματική πάθηση και ότι οι ρευματικές παθήσεις αποτελούν το πιο συχνό αίτιο απουσίας από την εργασία. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση έναρξη της κατάλληλης θεραπείας ενώ ο ασθενής θα πρέπει να είναι ενήμερος και συμμέτοχος σε οποιαδήποτε θεραπευτική απόφαση.

Με τη σειρά του φυσιοθεραπευτής κ. Κώστας Ιουλιανός, Πρόεδρος του Συνδέσμου Cyprus Reuma Plus  ανέφερε τη σημασία της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ όλων των επαγγελματιών υγείας και της πολυθεματικής προσέγγισης με επίκεντρο τον ίδιο τον ασθενή.

Εκ μέρους της Universal Life η κυρία Ελένη Ζαμπέλα, Λειτουργός Μάρκετινγκ, εξήρε το αξιόλογο έργο του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου και διαβεβαίωσε ότι η Universal Life θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις διάφορες δραστηριότητες και δράσεις που αναλαμβάνει.